atelier let’s transforms disused urban area into basketball courts in taiwan

Loading...

taiwanese practice, atelier let’s, designs a basketball court pavilion in the hamasen area of kaohsiung city in taiwan. the aim of the project is to provide a ‘living room’ for the community in an area that was previously an abandoned railway. the site, which sits adjacent to a port and was once used for storing cargo, has been revitalized to create a small space for activities and relaxation.

atelier let's transforms disused urban area into colorful basketball courts in taiwan
all images courtesy of atelier let’s

 

 

in the design of the pavilion, atelier let’s has used ready-made materials as much as possible due to time constraints. the existing reinforced concrete seats conveniently become the foundation of the canopy, saving time on excavation. the main structure is disassembled and reformed by two cargo boxes, the side panels of which are made into sunshades and the frameworks into structural supports. all of which are then lifted up by 15cm by 15cm h-shaped columns erected closely adjacent to the concrete seats. finally, the texture of the southern pinewood flooring provides a sense of relaxation and an environment for the residents to rest underneath the canopy at ease.

atelier let's transforms disused urban area into colorful basketball courts in taiwan
a bird’s eye view of the project

 

 

with the touch of bamboo yang, a brilliant graffiti artist, the colors of the basketball courts are in perfect harmony with the atmosphere of the new space. thanks to the urban development bureau, this ‘homelike’ neighborhood is once again being introduced to the public by means of revitalization, opening up a small corner of the city to the local residents. 

atelier let's transforms disused urban area into colorful basketball courts in taiwan
a canopy is installed to integrate the two squares, allowing people to enjoy the space more comfortably

atelier let's transforms disused urban area into colorful basketball courts in taiwan
the soft color scheme not only makes the space more relaxing, it also prevents people from littering carelessly

atelier let's transforms disused urban area into colorful basketball courts in taiwan

the space under the scaffolding aims to become the living room of the community, and offer various activities

atelier let's transforms disused urban area into colorful basketball courts in taiwan
the main structure is disassembled and reformed by two cargo boxes

atelier let's transforms disused urban area into colorful basketball courts in taiwan
new concrete seats with different heights are built as the extension of the existing ones

atelier let's transforms disused urban area into colorful basketball courts in taiwan
the wavelike steel bars are also reinforcement components of the structure

atelier let's transforms disused urban area into colorful basketball courts in taiwan
night view

atelier let's transforms disused urban area into colorful basketball courts in taiwan
site plan

atelier let's transforms disused urban area into colorful basketball courts in taiwan
an isometric diagram of the intervention

atelier let's transforms disused urban area into colorful basketball courts in taiwan
structural details of the rivet joints and the reuse of ready-made containers

 

 

project info:

 

project: basketball court pavilion

design: atelier let’s

location: hamasen area, kaohsiung city, taiwan

 

designboom has received this project from our ‘DIY submissions‘ feature, where we welcome our readers to submit their own work for publication. see more project submissions from our readers here.

 

edited by: lynne myers | designboom