roof canopy of BIG + heatherwick’s google HQ campus revealed in new aerial pictures

aerial pictures of google’s HQ — the 595,000 square foot-canopied campus in mountain view, california, designed by bjarke ingels group and heatherwick studio — have been released by award-winning aerial photographers and pilots the 111th. the shots show the construction progress of two developments: google’s charleston east campus and the bay view campus.

roof canopy of BIG + heatherwick's google hq campus revealed in new aerial pictures
all images by the 111th

 

 

first announced in march 2015, google charleston east has been designed by a collaborative team of bjarke ingels group and heatherwick studio, with hargreaves jones landscape architecture (HJLA) responsible for the landscape design. the ground level will comprise of a series of pavilions wrapping around a public ‘green loop’ that cuts through the building. cafés and shops will line the artery, hoping to enliven the area and create a social and retail destination open to both google employees and the public.

roof canopy of BIG + heatherwick's google hq campus revealed in new aerial pictures

 

 

as shown in the pictures, the vast headquarters have been topped with an expansive tent-like roof canopy that is able to regulate indoor climate, air quality, and sound. the structure will also capture water for reuse, while integrated solar panels will create about four megawatts of power.

roof canopy of BIG + heatherwick's google hq campus revealed in new aerial pictures

 

 

‘our plans for the indoor and outdoor spaces include native habitats and vegetation designed to support local biodiversity and create educational opportunities for the community,’ states the design team.

roof canopy of BIG + heatherwick's google hq campus revealed in new aerial pictures

roof canopy of BIG + heatherwick's google hq campus revealed in new aerial pictures

roof canopy of BIG + heatherwick's google hq campus revealed in new aerial pictures

 

 

project info:

 

name: google HQ

design: bjarke ingels group (BIG), heatherwick studio

location: mountain view, california

images by: the 111th

 

juliana neira I designboom

sep 11, 2019