silp architects converts a former warehouse into office building in bangkok

Loading...

the est 64 by silp architects is a 1000 sqm office building project, converted from a 40-year-old warehouse on sukhumvit 64, punnawithi railway station in bangkok. the former warehouse building was built as a two story reinforced concrete structure, with one mezzanine level and one flat roof. the design by silp aspired to create an ‘old but new’ building that is respectful to the context of the surrounding neighborhood, yet strong in architectural character. by introducing a terrace of green recreational space behind the façade of the second and third level of est 64, the project aims to provide breakout spaces to prospective users in the idea of creating ‘work life balance’.

silp architects converts a former warehouse into office building in bangkok
all images by sofography

 

 

the est 64 project has a total of 1,000 sqm of gross floor area with 9 parking lots, in which 6 of the parking lots could be converted to storage space. as part of the design brief, the client requested a building façade with strong architectural character, with flexi space that will suit different uses, such as office space, design studio, art galleries, warehouse and storage, etc. the design by silp aims to maximize the rentable floor space with minimal circulation. as part of the design process, they extended the flat roof, to gain extra usable space. by working around the unique features of the existing building, they developed a design that meets the client’s brief without requiring a complete demolition.

silp architects converts a former warehouse into office building in bangkok
recreation space at 2nd floor terrace

 

 

the est 64 project is a 3- storey height building with a mezzanine floor inserted onto the first level. on each level, one can find provisions of bathroom, pantry, and balcony terrace as break out spaces. the mezzanine floor is a compact 2.5 meters high working space for potential administrative and accounting department. a big terrace floods the vast open plan on the second floor with natural sun light, rendering it as a multipurpose space for general use. overall, the design by silp creates a functional work environment that is sympathetic to the former warehouse building. 

silp architects converts a former warehouse into office building in bangkok

the terrace at 2nd floor level

silp architects converts a former warehouse into office building in bangkok
terrace can get natural light and ventilation

silp architects converts a former warehouse into office building in bangkok
generous height 3rd floor working space

silp architects converts a former warehouse into office building in bangkok
diagonal roof structure

silp architects converts a former warehouse into office building in bangkok
compact working and reception space

silp architects converts a former warehouse into office building in bangkok
stair lobby with natural ventilation brick

silp architects converts a former warehouse into office building in bangkok
filter façade screen for security control and creating scenery for working area inside

silp architects converts a former warehouse into office building in bangkok
staircase detail

silp architects converts a former warehouse into office building in bangkok
wood sliding door detail

silp architects converts a former warehouse into office building in bangkok

night view of the office

 

 

project info:

 

project name: est64 office

architecture firm: silp architects

completion year: 2018

built area: 960 sq.m.

project location: punnawithi bts station, sukhumwit64, bangkok, thailand

photographer: sofography

lead architect: sasicholwaree sawatdisawanee

architect: siramon suvichanvorasin

business consultant: benyada sinchaloenman

lighting designer: prapavee kunuchit

structural engineer: boonchu sedchaicharn

electrical engineer: tanakorn eaksongkiat

sanitary engineer: sutida sirimungkla

owner: narumol jitmaitreejaroen, apichai sedchaicharn, boonchu sedchaicharn

 

designboom has received this project from our ‘DIY submissions‘ feature, where we welcome our readers to submit their own work for publication. see more project submissions from our readers here.

 

edited by: lynne myers | designboom