stephane malka designs chromatic interiors for homecore’s new paris store

Loading...

homecore, the paris-based streetwear brand, has commissioned studio malka architecture to design its new store on les champs-elysées. the project is inspired by the design of the krylon spray paint can, as well as graffiti culture in general. the design also refers to a quote by dutch artist theo van doesburg, who, in 1924, said: ‘the new architecture permits colour organically as a direct means of expressing its relationships within space and time.’

stephane malka homecore
image © laurent clement (also main image)

 

 

the store’s external façade is defined by seven arches that feature bold statements — such as ‘peace’, ‘love’, ‘unity’ — that reflect the brand’s philosophy. these arches also serve as the origin of the chromatic axis that crosses the homecore store. the openings have been conceived as a prism that disperses white light into the spectrum colors. this turns the volume into a chromatic space, where vivid tones and hues intersect. primary colors such as red and blue overlap to make secondary colors such as purple. 

stephane malka homecore
image © laurent clement

 

 

‘this project is a three-dimensional representation of the chromatic circle, and gives tangible form to the immaterial space of the spectrum, where the color structures the space just as a material,’ explains studio malka architecture.

stephane malka homecore
image © laurent clement

stephane malka homecore
image © laurent clement

stephane malka homecore
image © laurent clement

stephane malka homecore
image © laurent clement

stephane malka homecore
image © laurent clement

stephane malka homecore
image © laurent clement

stephane malka homecore
image courtesy of malka architecture

stephane malka homecore
image courtesy of malka architecture

stephane malka homecore
image courtesy of malka architecture

stephane malka homecore
image courtesy of malka architecture

 

 

project info:

 

client: homecore
year: delivered january 2019
type: shop
area: 100 sqm
location: champs-elysées, paris, france
team: studio malka architecture

philip stevens I designboom

feb 09, 2019