anonym studio combines wood, concrete and metal in a family residence in bangkok

Loading...

the new house for an extended family designed by bangkok-based studio anonym is located on the same property as the owner’s old home. the two residences stand in a parallel orientation and are separated by a swimming pool, which exists as a part of the original residential program. wood, metal, and concrete contrast each other in the design of the new home creating a modern sculptural structure blending with the natural environment.

 

 

the communal area in the center of the lot, where the pool lies, connects and, at the same time, contributes to the visual divide between the two residences. it lessons the congestion of the program and allows for the family members to see and interact with each other.

 

 

surrounded by the lush green of the trees and garden, anonym’s house embraces the succulence from all directions except for the west-facing wall. the allocation of restrooms and storage rooms that help to filter the afternoon heat and intentional. exposed concrete was brought in to reflect the owner’s taste and preference for sleekness and simplicity. black aluminum panels wrap the exterior wall to maximize the privacy while natural light and wind are still allowed to make their presence within the house.

 

 

 

 

 


Master bedroom

 

 

 

 

 

project info:

 

project name: baan
architects, interior designers: anonym studio — phongphat ueasangkhomset, parnduangjai roojnawate
location: bangkok, thailand
area: 500 sqm
project year: 2018
photography: chaovarith poonphol

 

designboom has received this project from our ‘DIY submissions‘ feature, where we welcome our readers to submit their own work for publication. see more project submissions from our readers here.

 

edited by: maria erman | designboom



Source link