fala atelier uses curving wall to separate public and private in this white house in porto

Loading...

portuguese fala atelier reveals its latest project — a modern home in porto filled with elements typical for the studio. the precise white house features one little glitch meant to be made — a curved wall which reflects the architects’ aesthetics. born from the bare structure of an existing abandoned construction, the place overviews a picturesque garden through its wide floor-to-ceiling windows.

fala atelier house with a curved wall designboom
all photos by ricardo loureiro

 

 

the main space of the building is carefully planted by furniture, while the curved wall displays four deep-blue doors leading to a small lobby, bedroom, bathroom, and attic. a very common element in fala’s projects — a circular opening — is placed right under the gently sloped roof.

fala atelier house with a curved wall designboom

 

 

the entrance to the lot is, again, marked by color — the minimalistic blue gate is accompanied by a slim salmon-pink painted door. the somewhat sculptural structure is covered with corrugated aluminum sheets reflecting the natural hues of the blue sky.

fala atelier house with a curved wall designboom

fala atelier house with a curved wall designboom

fala atelier house with a curved wall designboom

fala atelier house with a curved wall designboom

fala atelier house with a curved wall designboom    

project info:

 

name: house with a curved wall

location: porto, portugal

design period: september – december 2016

construction period: april – november 2017

client: private commission

project team: filipe magalhães, ana luisa soares, ahmed belkhodja, julia andreychenko, rute peixoto, lera samovich, elisa sassi, paulo sousa

landscape architect: joão magalhães

contractor: maxrenova lda

photography: ricardo loureiro



Source link