subtle marble lines define the layout of this medical center in braga, by martins architecture

Loading...

portuguese martins architecture office has turned a nearly abandoned shop in braga, portugal, into a luminous, minimalistic oriental therapy center complemented by the richness of marble. conceived as a ‘box in a box’, the ‘performative bond’ project covers the space in white adding sophisticated elegant elements to the interior.

 


reception
all photos by NUDO

 

 

as one enters martins‘ shop, they immediately face the reception — an intimate space hidden behind a tasteful white-and-blue marble divider. the lightness of the space is completed by the natural hues of wooden chairs and the line of light breaking the strict perspective of the ceiling.

 


reception view from the shopping mall

 

 

the treatment spaces are entirely white, while their boundaries are highlighted by an unexpected detail — the plinth there is made of marble, too, flowing from the floor to the door frames. the only element standing out in this room is the sink — the metal bowl balances the contrast between the light fabric curtains and the stone skirting.

 


entrance to the working area

 


treatment areas

 


the metal sink

 


detail of the marble skirt and door framing

 


marble and fabric

 


diagram


plan


section

 


mockup and drawing

 

project info:

 

architects: martins architecture office
team: josé martins, marta machado, marina carbia
program: oriental therapy center
size: 49 m2
location: braga, portugal
status: built
year: 2018
photography: NUDO



Source link